Indické kuřecí korma (Chicken Korma)

Indické kuřecí korma (Chicken Korma)
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    1 h 30 min
  • Porce
    6
  • Ready In
    2 hod

Indická kuchyně je naprosto skvělá a stále více a více si získává oblibu Čechů. Důkazem toho je stále větší množství otevřených indických restaurací. Exotické koření dodává indické kuchyni typickou chuť i vůni.

Indické kuřecí korma angl. Chicken Korma je hned po Tikka Masala druhé nejznámější a nejoblíbenější jídlo. Obě omáčky jsou si zdánlivě podobné, ale liší se kořením a přidanými surovinami. Vychutnejte si skvělé Chicken Korma s našimi indickými plackami čapátí nebo plněnými plackami aloo paratha.

Suroviny k přípravě marinády na maso:

  • 500 g kuřecí maso (prsa, stehna)
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • 1 lžíce prolisovaného česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička koření Garam Masala
  • půl lžičky soli

Suroviny k připravě korma omáčky:

  • 2-3 kardamony (do pyré)
  • 2 střední cibule (do pyré)
  • 4 mandle (do pyré)
  • 6 kešu oříšků (do pyré)
  • 60 ml kokosového mléka (do pyré)
  • lžíce másla
  • 1 bobkový list
  • 3 hřebíčky
  • 1 kardamon
  • 1 kus skořice v celku
  • 1 lžička sušený koriandr
  • 1 lžička Garam Masala
  • čtvrt lžičky soli

Postup přípravy indické kuřecí kormy

  • Marinování: Nejprve si naložíme maso do marinády. Smíchejte v míse 0.5 kg kuřecího masa nakrájeného na kousky, 3 lžíce kokosového mléka, lžíci prolisovaného česneku, lžičku strouhaného zázvoru, 1/4 lžičky kurkumy, lžičku mleté papriky, lžičku koření Garam Masala a půl lžičky soli. Nyní maso přikryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat. Pokud používáte kuřecí prsa, tak doporučuji marinovat přes noc.
  • Příprava pyré: Zatímco se maso marinuje, dejte na pánev olej a přidejte 2-3 kardamony. Přidejte 2 střední cibule a nechte je zkaramelizovat. Nyní plotnu vypněte, přidejte 4 mandle a 6 kešu oříšků a nechte vše vychladnout. Nyní do směsi přidejte zhruba 60 g kokosového mléka nebo bílého jogurtu a vše v mixéru umixujte na jemné pyré. Pokud máte slabší mixér, můžete přidat trochu vody, aby se vám směs lépe rozmixovala.
  • Dokončení omáčky: Nyní si na pánvi rozehřejte 1 lžíci másla/oleje a přidejte bobkový list, 3 hřebíčky, kardamon a jednu trubičku skořice v celku. Přidejte marinované kuřecí maso a na mírném plameni ho restujte zhruba 5-7 minut ze všech stran. Nyní přidejte pyré z předchozího kroku a čtvrt lžičky soli. Přidejte lžičku koření Garam Masala a lžičku sušeného koriandru. Vše spolu prohřejte pár minutek a poté vyndejte koření a můžete podávat.
  • Chicken Korma podávejte s rýží nebo indickými plackami. Jídlo můžete ozdobit čerstvě nasekaným koriandrem.

Chutnalo vám indické kuřecí korma? Vyzkoušejte také:

Suroviny

Marináda na maso

Suroviny na korma omáčku

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..